Régebbi kiemelt témáink
ÚJ MUNKAHELYEK, JOBB ESÉLYEK
Konferencia és piactér
BEFOGADÓ MUNKAHELY 2007 DÍJ ÁTADÁSA

2007. december 13. csütörtök
Benczúr Ház - Postás Művelődési KözpontAz Új Magyarország Fejlesztési Tervben és a Közép-magyarországi Régió Operatív programjában is megjelenik, hogy a pályázatok készítésekor elengedhetetlen lesz az esélyegyenlőség szempontjainak megjelentetése. Nem nyerhet olyan pályázó támogatást, aki nem tesz olyan lépéseket, amelyek pl. hozzásegítik a hátrányos helyzetű csoportokat a foglalkoztatáshoz (pl. a távmunka, részmunkaidő, mozgáskorlátozottak mozgását segítő eszközök biztosítása). Így az európai uniós pályázatok érdekletté teszik a vállalkozásokat a munkahelyi sokszínűség támogatására.
Több száz potenciális pályázó számára nyílik lehetőség, hogy gazdaságfejlesztési célok érdekében esélyegyenlőségi politikákat is tervezzenek. Sajnos e szervezetek legnagyobb részének nincsenek információi a munkahelyi esélyegyenlőségről, nincsenek kapcsolataik a hátrányos helyzetű csoportokat képviselő helyi civil szervezetekkel. Nem ismerik az elvárásokat és a lehetőségeket e téren.

E korlátok lebontásának céljából a Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda, mely több éve a munkahelyi esélyegyenlőség vezető módszertani szervezete, konferenciát és civil piacteret valósít meg.

A konferencia célja, hogy felhívja a Közép-magyarországi Régióban működő vállalkozások figyelmét az esélyegyenlőség szempontjaira. Segítséget, eszközöket, kapcsolatokat nyújtson a pályázatok során az esélyegyenlőség szempontú audithoz és a vállalati politikák elkészítéséhez.
A konferencia elsődleges célközönsége a Közép-magyarországi Régió vállalkozói, vállalkozásai és munkáltatói. Várjuk mindazokat a szervezeteket, akik potenciális pályázói lehetnek az európai uniós forrásoknak, valamint készek kapcsolatot építeni az esélyegyenlőségi politika kidolgozásában segítő civil szervezetekkel.

Várjuk Önt és munkatársait konferenciánkra, valamint a 2007-es Befogadó Munkahely Díj nyerteseinek bemutatkozására. Találkozunk 2007. december 13-án!

A konferencia részletes programját és jelentkezési lapját mellékeljük. A részvétel ingyenes, jelentkezését kérjük 2007. december 10-ig juttassa vissza a megadott elérhetőségeken.


Budapest, 2007. november 28.

Tisztelettel:
Kulinyi Márton
Ügyvezető igazgató


Jelentkezési lap (letöltés)

A konferencia programja

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények