Régebbi kiemelt témáink

"Beilleszkedés a munka világába" projekt

A képzés a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Kht., az ÖSSZJÁTÉK Család- és Kapcsolati Műhely Alapítvány, és a RomAssist Közhasznú Egyesület közös szervezésével valósul meg.

A projekt célja:

Szociális és foglalkoztatási szakterületek közös beavatkozását kifejlesztő képzési és hálózatfejlesztési projektet indítunk el, a fővárosi tartósan munkanélküliek foglalkoztatási esélyegyenlőségének javítására.

A projekt két részből áll.

1. Tréning blokk
Családsegítő szolgálatok szociális szakembereinek számára munkaerőpiaci képzési ismereteket, módszertant oktatunk, készségeket fejlesztünk. A családsegítő szolgálatok szakembereinek képzése során konkrét munkaerőpiaci ismereteket adunk, álláskeresési technikák oktatására, motivációs tréningek vezetésére készítjük fel a szakembereket. Továbbá multikulturális tréningek során bővítjük a kisebbségekkel kapcsolatos ismereteiket, fejlesztjük érzékenységüket.

  - tájékoztató és ismerkedő blokk
  - álláskereső-lélektan blokk
  - aktív eszközök, foglalkoztatási szolgálatok blokk
  - multikulturális blokk
  - önmenedzselő álláskeresés blokk
  - intézményrendszer működése blokk

A képzés során folyamatosan építünk a már meglévő tapasztalatokra, a jó gyakorlatok megosztására és adaptálási lehetőségeinek megvitatására, ami előkészíti egy hálózati munka alapjait. Arra törekszünk, hogy a résztvevők a saját tapasztalataikból hozzanak konkrét példákat, majd ezeket dolgozzuk fel a pszichodráma segítségével.

2. Ágazatközi és kistérségi partnerséget fejlesztő tematikus workshopokat tartunk.
A projekt hálózatépítő részében a Munkaügyi Központok és családsegítők szakemberei workshop formájában, egymást látják vendégül, egyeztetik a jó gyakorlatokat, az alkalmazható eszközöket, módszereket.

A képzést 2X15 fő részére tarjuk és 6X2 napot vesz igénybe. Helyszín: 5 alkalom Budapesten és 1 alkalom vidéken. A 8 fél napos workshop mindegyike Budapesten kerül megszervezésre a kistérségi együttműködésben.

A képzés ideje: 2007. január - 2007. június. A workshopok ideje: 2007. szeptember-december


A tréninget a HEFOP 2.2.1 "Beilleszkedés a munka világába" c. projekt keretein belül az Európai Unió és a Magyar Kormány finanszírozza, ezért a résztvevők számára ingyenes!


     Információt kérek a programról

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények