Régebbi kiemelt témáink

"Befogadó Munkahely Díj"
2005.

logo4

A "Befogadó Munkahely Díjat" első alkalommal hirdette meg az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány támogatásával a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertan Iroda a "Befogadó Budapest" program keretében. E díjjal a Főváros megbecsülését kívánja kifejezni azoknak a munkáltatóknak, melyek példás figyelmet fordítanak dolgozóik esélyegyenlőségének javítására.

A "Befogadó Munkahely Díj" 2005. évi díjazottjai

Költségvetési és non-profit szervezetek kategóriában:

Fővárosi Önkormányzat Uzsoki Utcai Kórház

A szervezet a fogyatékosokkal, köztük a vakokkal kapcsolatos programok terén mutatott fel sok innovatív és egyedülálló lépést. Figyelemre méltó, hogy például a munkaügyi dokumentációk (munkaköri leírások, utasítások) Braille írással is elkészülnek. Nagy hangsúlyt fektet a megváltozott munkaképességű dolgozók integrálására és rehabilitálására, a panasztétel szabályozására. A szervezet nyilvánosan is élharcosa a fogyatékkal élők befogadásának.

For-profit vállalkozás kategóriában:

Hewlett Packard Magyarország Kft.

A sokszínűségi politika a szervezet egyik alapértéke, anyavállalatuk segítségével példa értékű diverzitást támogató stratégiát, felelősi rendszert alakítottak ki. Pontosan kidolgozott rendszer szabályozza a képzéseket, a rugalmas munkaidőt, a panasztétel rendszerét. A dolgozók és vezetők figyelmét kiadványokkal, honlappal is ráirányítják a sokszínűség fontosságára, a sikeres munkatársi kapcsolatra a különböző fogyatékossággal élőkkel.

További kiemelt figyelmet érdemelnek az alábbi szervezetek aktivitásai:
- Than Károly Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola,
- Budapest Csepel Önkormányzata Egyesített Bölcsődék,
- Fővárosi Csatornázási Művek,
- Magyar Telekom Részvénytársaság

A díjátadás képei:

big1 big2

A "Befogadó Budapest" program és a "Befogadó Munkahely Díj" támogatói:

tam1 tam2 tam3

Befogadó munkahely nyerteseinek jó példái -2005

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények