Régebbi kiemelt témáink

Szolgálatunk tíz éves

A Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Kht. a Fővárosi Önkormányzat megbízatása alapján 1996 óta szervezi a közfoglalkoztatást és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. Az elmúlt tíz esztendőben Szolgálatunk szervezte a főváros és hat kerületi önkormányzat teljes közhasznú és közcélú foglalkoztatását, ez idő alatt több ezer embernek nyújtva legális jövedelemszerző tevékenységet a működésünk hármas jelszavává vált "Stabilitás, humanitás, és professzionalitás" szellemében.
A Főváros által támogatott folyamatos innovációs törekvések eredményeképpen a közfoglalkoztatás szervezése mellett, a Kht. egyre jelentősebb, hiánypótló szakmai, módszertani feladatokat vállalt fel az utóbbi években, s szerénytelenség nélkül állíthatjuk, olyannyira sikerült e kihívásoknak megfelelnünk, hogy jelenleg nem csak fővárosi, illetve regionális, hanem országos és nemzetközi szinten is elismert szakmai műhelyeknek, programoknak adunk otthont.
A Fővárosi Közgyűlés három éve hozta létre a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Irodát, addigi szakmai tevékenységünk elismeréseként, Szolgálatunk szervezeti keretein belül.
Az Iroda a foglalkoztatási célú szakmai szervezetek közti partnerségi rendszerek erősítése mellett modellértékű módszertani szolgáltatásokkal segítette a munkahelyi esélyegyenlőség érvényesülését, a munkaerőpiaci hátrányokkal küzdő társadalmi csoportok fővárosi helyzetének pontos megismerését. Szakmai műhelyek működtetésével, folyamatosan közvetíti a szakma javaslatit a döntéshozók felé.
Partnerségi körünket folyamatosan bővítettük, s mára elmondhatjuk, hogy Szolgálatunk a régióban működő meghatározó foglalkoztatási célú civil szervezetekkel való intenzív együttműködés mellett jelentős nemzetközi ismertséggel és partnerségi kapcsolat rendszerrel bír. Jelenleg is futó európai unió által támogatott szakmai programjaink mellett, számos civil és önkormányzati szervezet pályázati tevékenységét segítettük módszertani tanácsadással, információs kiadványainkkal, konzorciumi partnerek közvetítésével.

Szolgálatunk tíz éves születésnapi ünnepségének - melyen több mint 130 fő vett részt - a "Befogadó Budapest" programunkban megvalósító partnerként részt vevő, Fővárosi Állat és Növénykert adott helyet.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a Kht. jelenlegi és egykori dolgozói mellett együtt ünnepeltek velünk külföldi szakmai partnereink képviselői, valamint azok a szakpolitikusok és döntéshozók, akik felkarolták, támogatták elképzeléseinket.
A jókedvű délutánhoz a VII. kerületi Kamilla Kht. közhasznú dolgozóinak roma zenekara adta a zenei aláfestést, s melyhez Kathy Horváth Lajos hegedűművész (a Napház igazgatója) lélegzetelállító, virtuóz előadásával járult hozzá.
Kulinyi Márton ügyvezető igazgató rövid köszöntője után Bogsch Ilma, a Fővárosi Állat és Növénykert főigazgatója, Béki Gabriella országgyűlési képviselő, Ikvai Szabó Imre főpolgármester-helyettes, Garzó Lilla helyettes-államtitkár és Aladi Gusztáv, a zalaegerszegi Kontakt Humán Szolgáltató Kht. vezetője és Dr. Szilágyi Klára, a FEMI vezető szakértője köszöntötte Szolgálatunkat és idézte fel szervezetünk elmúlt évtizedével kapcsolatos kedves emlékeit. A estébe hajló svédasztalos vacsorát a születésnapi torta felvágása követte.

Ez úton még egyszer szeretnénk köszönetet mondani azoknak a kollégáknak, szakembereknek, és szakpolitikusoknak, akiknek áldozatos munkája, hite, támogatása nélkül nem érhettük volna el azokat a sikereket, melyeket jubileumi születésnapunkon joggal ünnepelhettünk.

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények