Régebbi kiemelt témáink
BUDAPEST ESÉLY MESTERKURZUSOKSzolgálatunk új képzéseket dolgozott ki, tanácsadó szakemberek számára. A most induló két mester kurzusunk fókuszában a munkáltatók álnak. Hogyan lehet őket is bevonni a munkaerő-piaci egyenlőtlenségek csökkentésébe? Akár a hátrányokkal induló álláskeresők befogadása, akár nagyobb esélyegyenlőséget biztosító munkahely megteremtése a cél. E képzéseinkre tapasztalt, munkaerő-piaci segítő, tanácsadó szakemberek jelentkezhetnek, akik szeretnék szolgáltatási palettájukat kibővíteni a munkahelyi esélyegyenlőség szakterületével.

Munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadó mesterkurzus (ME 3)
E 80 órás tréning, olyan szakembereknek szól, akik tapasztalatot szereztek már az esélyegyenlőség területén. Ők a munkáltatóknak, munkaügyi, humán erőforrásért felelős szakembereknek, vagy a munkavállalói érdekképviseleteknek tudnak majd segíteni, gyakorlati tanácsokat adni. De ismereteik segítséget adnak majd, európai uniós pályázatok kötelező esélyegyenlőségi fejezetének kidolgozásához is. A felkészült és elkötelezett résztvevők bekapcsolódhatnak egy kialakítás alatt álló országos munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadó hálózatba. E hálózat szakemberei képesek lesznek a befogadó munkahely szemléletét terjeszteni, munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadást folytatni a régiójukban működő vállalkozói és intézményi munkáltatók számára.

"MUNKAPOCS" munkáltatói kapcsolattartó mesterkurzus (MK 3)
A 80 órás tréning, azon szociális munkásoknak szól, akik a munkanélküli, inaktív kliensek munka világába való visszasegítéséért dolgoznak. E nehéz és emberpróbáló feladat speciális tudást, késségeket igényel. A tartós elhelyezés kulcsa a "megfelelő ember, megfelelő munkahelyre" segítése. Ehhez azonban a másik, azaz a munkáltatói oldalt legalább oly mértékben kell ismerni, mint az álláskereső ügyfelet. Megismerni az igen sokszínű munkáltatói paletta motivációit, megtalálni a megfelelő elérési utakat, a megfelelő hangot a megszólításukhoz, a bizalom megszerzéséhez és megtartásához. E képességek bizony messze túlnyúlnak a klasszikus szociális szféra kompetenciáján, és inkább a "vevő megdolgozó", már-már ügynöki mentalitást érintik. Szolgálatunk más tapasztalt civil szervezetek bevonásával, egyedülálló képzést dolgozott ki, MUNKAPOCS címmel. Ennek során a kiválasztott segítő szakemberek a munkáltatókkal való kapcsolattartás fogásait, a sikeres munkába helyezés folyamatát sajátíthatják el.

A bemutatott mesterkurzusokat 2008. február-április közt Budapesten rendezzük. Részletesebb leírásuk honlapjainkon találhatók.
Jó hír, hogy e képzéseket ezúttal támogatott forrással, térítésmentesen tudjuk indítani! A lakhatás és utazás támogatása egyeztetés alapján történik. Tekintve a korábbi képzések többszörös túljelentkezésére, most a 15-20 fő résztvevőt pályázat útján fogjuk kiválasztani.


Pályázni lehet január 18-ig!!!


Munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadó képzési felhívás
Munkahelyi esélyegyenlőségi tanácsadó jelentkezési lap

"MUNKAPOCS" munkáltatói kapcsolattartó képzési felhívás
"MUNKAPOCS" munkáltatói kapcsolattartó jelentkezési lap

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények