Régebbi kiemelt témáink
JOBB VELÜNK A VILÁG PROGRAM - szponzori felhívás

        Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!


A JOBB VELÜNK A VILÁG PROGRAM célja nem pusztán valamely társadalmi probléma enyhítése egy összegyűjtött nagyobb összeggel, hanem az, hogy a leghátrányosabb helyzetű emberekkel együtt közösen éljük meg, hogy lehet jobb velünk a világ, ha az egymásért érzett felelősség és szeretet mozgatja cselekedeteinket. Éppen ezért a program minden szintjén a közösségvállalás a legfontosabb üzenet, mind a színpadi produkciók, mind a vásár, mind a szervezés, mind a nézőként való személyes részvétel esetén. A rendezvény és annak üzenete akkor lehet igazán sikeres, ha széleskörű összefogással valósul meg, ezért szeretnénk megnyerni minél több embert és szervezetet az ügynek.

Szeretnénk felkérni Önöket, hogy csatlakozzanak ügyünkhöz azzal, hogy részt vesznek rendezvényünkön (a családi napon és a koncerten) megvásárolva a belépőt, vagy esetleg támogatói jegyet.A rendezvény helyszíne: 2009. október 18.
Helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

A vásár és a kisszínpadok programja 14h és 17.30 között zajlik a vásárnak helyet adó termekben, a koncert 18h-kor kezdődik és terveink szerint 20.30-ig tart majd. Belépődíj: 2.000.- (emellett támogatói jegy vásárolható, amelyről adományigazolást tudunk adni.)

 "Páholy": Szeretnénk kérni, hogy a cégek, szervezetek dolgozóikkal, tagjaikkal közösen vegyenek részt a rendezvényen. Lehetőség van arra, hogy a nézőtéren táblával, zászlóval, lufival, egyenpólóval stb. jelezzék, ezt közös kiállást a jó ügy mellett. Szívesen kommunikáljuk az ilyen jó példát, hiszen ez nagyon erősíti a program üzenetét.

A rendezvény hasonló lenne a tavalyi alkalomhoz: Tehetséges autentikus roma zenei csoportok, sérült előadók, tehetséges árva gyerekek és magyar sztárok (Republic Együttes, a Bolyki Brothers, a 4for Dance, Lovasi András, Deák Bill Gyula, Oláh Ibolya, Takáts Tamás, Ferenczi György, a Kaly Jag Együttes, stb) és persze a Nemadomfel Együttes szerepelnének a műsorban, illetve Böjte Csaba is mondana néhány gondolatot. Idén szeretnénk a konferálás feladatába is bevonni a szervezők képviselőit. A koncert folyamán lehetőség nyílna a hátrányos helyzetben élő résztvevők részéről olyan gondolatok elmondására, amely elősegíti az elfogadást egymás tiszteletét. A rendezvény ideje alatt a tavalyihoz hasonlóan olyan vásárt rendeznénk, amelyen sérült, illetve roma származású kézművesek által készített használati és dísztárgyak kerülnének értékesítésre. A vásáron befolyt összeg is felajánlás lenne a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő program megvalósításához.
A rendezvényen több kiállítást is tervezünk, többek között a rendezvény logoját megalkotó, Simon András grafikusművész kiállítása is megtekinthető lesz, illetve a kiállított képek megvásárlásából befolyó összeget a művész felajánlotta a program javára.

A rendezvény fővédnökségét Sólyom László Köztársasági elnök úr és felesége, Sólyom Erzsébetet vállalta el, valamint a védnökséget Göncz Árpád és felesége Göncz Árpádné illetve Mádl Ferenc és Mádl Dalma.
A rendezvényen részt vesz és azt megnyitja Sólyom László Köztársasági elnök úr.
Reményeink szerint az MTV is közöl összeállítást a rendezvényről.

Idén az árva gyerekek és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány már nem, mint kedvezményezett, hanem mint szervező vesz részt a programban, mert az árva gyerekek is szeretnének adni a maguk gazdagságából, és szeretnénk ha a magyarországi cigány emberekkel is együtt tudnánk készülni, hiszen:

"Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell fordulnunk a világ és mások felé".

A rendezvény fantasztikus lehetőség arra, hogy az elfogadás, az összefogás, az egymásért érzett felelősség kimagasló példája legyen - Nem lehet csak másoktól várni a jelenlegi társadalmi-gazdasági helyzet javulását, mindenki helyzetének nehézségétől függetlenül meg kell tegye a tőle telhetőt azért, hogy Jobb legyen vele a világ! - ebben megkérdőjelezhetetlenül hiteles példát adhatnak a hátrányos helyzetű emberek (sérültek, romák és árva gyerekek egyaránt) a többségi társadalomnak.

Szeptember 17-én, 15h-tól a Jobb velünk a világ! program keretében, a történelmi egyházak tartanak egy ökumenikus Istentiszteletet a Szent István Bazilikában.

Tervünk az, hogy vidéki roma családok már szombaton Budapestre érkezzenek és minél több budapesti család fogadja be őket, lehetőséget nyerve arra, hogy megismerjék, megértsék és megszeressék egymást a nagyon különböző háttérből érkező emberek.

Nagyon fontosnak tartjuk, ahogy ez a tavalyi alkalommal a sérült emberek vonatkozásában is történt, hogy a rendezvénnyel ne az érdekképviseleti (illetve bármilyen egyéb) szervezeteknek nyújtsunk reprezentálási lehetőséget, hanem valóban a sérült emberek (egyének), illetve a roma emberek (egyének) érezhessék a sajátjuknak a rendezvényt.

       A rendezvény célja: Szeretnénk a "dévai példát" is felhasználva, a vidéki apró falvakban, olyan "napközik" létrehozását támogatni, ahol a legszegényebb sorban élő kisgyermekek segítséget kaphatnak abban, hogy megtanuljanak:

  1. bízni egymásban és önmagukban,
  2. reménykedni a jövőben,
  3. kitűzni célokat és küzdeni azokért,
  4. felelősséget érezni és vállalni magukért és azért a szűkebb és tágabb közösségért, amelyhez tartozunk
  5. és olyan értékeket találni, amely a nehéz élethelyzetben is segít szilárdnak és egyenes jelleműnek maradni 

Elsőként a Borsod megyei Szendrőládon indulna el ez a program, lakosait tekintve a legfiatalabb átlagéletkorú település az országban.

A előzmények: Tavaly a Nemadomfel Együttes értelmi fogyatékossággal élő tagjai olyan egyedülálló, és rendkívüli esemény szervezését kezdeményezték, amely a társadalmi felelősségvállalás eddig ismeretlen példája volt. Fogyatékos emberek szerveztek jótékonysági rendezvényt azzal a céllal, hogy "egészségeseken", ép társaikon segítsenek. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy csak ritkán tapasztalható olyan széleskörű összefogás, ami a 2008-as rendezvény megvalósítását a kezdeti álmodozásból átélhető valósággá tette. A tavalyi, minden várakozást felülmúló sikeren (Több, mint 8000 ember jött el az arénába és több. Mint 11 és fél millió forintot adtunk át az erdélyi árva gyerekek részére) felbátorodva határoztuk el, hogy újra megszervezzük a Jobb velünk a világ! Programot.

További Információ: www.jobbvelunkavilag.hu
Telefon: 06 20 536 8718

Jelentkezés, jegyrendelés az alábbi e-mail címen lehetséges:
jobbvelunkavilag@gmail.com

Számítunk részvételükre!

Budapest, 2009. szeptember 01.

Üdvözlettel:          
Dely Géza
Nem Adom Fel Alapítvány

 

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények