Régebbi kiemelt témáink
Foglalkoztatáspolitikai szakmai segédanyag a Fővárosi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció 2009. évi felülvizsgálatához

Tisztelt Látogatóink!

Engedjék meg, hogy felhívjuk szíves figyelmüket a Budapest Esély Nonprofit Kft. által a Fővárosi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció 2009. évi felülvizsgálatához kapcsolódóan készített, az alábbi linkről szabadon letölthető, foglalkoztatáspolitikai szakmai segédanyagra. A dokumentum Budapest aktuális foglalkoztatási folyamatainak elemzése mellett, hasznos információkat nyújt a fővárosi foglalkoztatást segítő, illetve a Főváros által a budapesti álláskeresők, munkaadók, segítő szervezetek számára biztosított szakmai, módszertani szolgáltatásokról.

Az 1993. évi III., a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény előírja a legalább 2000 fő lakosú településeknek, így a Fővárosnak, valamint kerületi önkormányzatainak is, a területükön élő szociálisan rászorult személyek részére biztosítandó szolgáltatási feladatok meghatározása érdekében szolgáltatástervezési koncepció készítését, valamint annak kétévente való felülvizsgálatát, aktualizálását. A szolgáltatástervezési koncepció célja a településen/kistérségben élő szociálisan rászorult személyek részére biztosítandó szolgáltatási feladatok meghatározása és a biztosított ellátási formák megszervezésének módja. A koncepció felülvizsgálatának célja a koncepcióban vállalt feladatok időarányos végrehajtásának helyzete és a változó feltételek aktualizálása. A döntéshozók - Szociális Törvényben megjelenő - szándéka, hogy a kerületi önkormányzatok képviselőtestületei által elfogadott helyi szolgáltatástervezési koncepciók és azok felülvizsgálati dokumentációi harmonizáljanak a fővárosi tervezési dokumentációjával és aktualizált változataival.

Reményeink szerint a közzé tett dokumentummal segíteni tudjuk az Önök foglalkoztatáspolitikai ágazathoz kapcsolódó strtaégiai tervezési munkáját.

Amennyiben a dokumentum egyes részeit Szolgáltatástervezési Koncepciójuk, vagy más szakmai anyagaik készítésénél hasznosítják, kérjük annak forrásanyagként való megjelölését.


Foglalkoztatáspolitikai szakmai segédanyag a Fővárosi Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció 2009. évi felülvizsgálatához (letölthető .doc formátumban)

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények