Régebbi kiemelt témáink
Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programjának bemutatása

Tisztelt Esélyegyenlőségi Referens!

A 2008 őszén már megkezdett esélyegyenlőségi referensi műhelysorozat folytatásaként, 2010 elején hatodik alkalommal hívjuk össze a régióban tevékenykedő esélyegyenlőségi referenseket, ismét a Főváros Települési esélyegyenlőségi programjával kapcsolatban. Az esélyegyenlőségi program társadalmi egyeztetésének keretében, 2008 őszén, már megtörtént a stratégia megfogalmazása, míg idén tavasszal és nyáron, az egyeztetés második szakaszában, a beavatkozások és preferenciák egyeztetésére került sor.

Úgy véljük, hogy az esélyegyenlőségi program jelenlegi formája nem jöhetett volna létre az egyeztetéseken kibontakozó önkormányzati és társadalmi aktivitás nélkül, ezért szeretnénk, ha ezek az egyeztetési fórumok a megvalósítás során is segítenék munkánkat. Az egyeztetés célja, hogy a fővárosi esélyegyenlőségi program megvalósításába kerületek is bekapcsolódjanak, hiszen a fővárosi emberek egyben valamely kerület lakói is. Szeretnénk, ha a települési esélyegyenlőségi program stratégiáját és beavatkozásait a régió települései is megismernék, és ahhoz kapcsolódási pontokat találnának.

Ezért az esélyegyenlőségi referensi műhely keretében ismertetjük az elkészült települési esélyegyenlőségi programot, különös tekintettel egyes olyan intézkedésekre, amelyek az eddigi egyeztetések jelzései alapján a kerületek és a régió önkormányzatai számára is kapcsolódási pontokat jelenthetnek.

Az intézkedési tervet is tartalmazó Budapest - több, mint esély! c. könyvet letöltheti az alábbi linkről. Az anyaggal kapcsolatos véleményüket, kérdéseiket továbbra is várjuk a következő címeken:
Komka Norbert:
komka@pestesely.hu
Garadnay Timea:
garadnay@pestesely.hu"

Kulinyi Márton
a Települési Esélyterv
szerkesztőbizottságának vezetője,
A Budapest Esély Nonprofit Kft.
ügyvezető igazgatója


Budapest, több mint Esély 2009., Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja - letölthető dokumentum

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények