Régebbi kiemelt témáink
Megnyílt a Budapest Esélyközpont új szolgáltatóháza
2010. március 4. (VIII. kerület, Őr utca 5-7.)

Erkölcsi kötelezettségünknek tekintjük azt, hogy a rendelkezésünkre álló anyagi, emberi és intézményi erőforrások eszközeivel kiemelt támogatást biztosítsunk a legelesettebb társadalmi csoportok tagjai számára…” idézte fel köszöntőjében, dr. Demszky Gábor Budapest főpolgármestere a Budapesti Szociális Charta egyik alapgondolatát a Budapest Esélyközpont új szolgáltatóházának megnyitása alkalmából.

A Budapest Esélyközpont méltó helyet kapott Budapesten, annak érdekében, hogy kreatív csapatával fókuszálja, megjelenítse azt a sok értéket, elkötelezettséget, amely számos civil szervezet, kiváló szakember és politikus akaratát tükrözi.

Több esélyt a hátrányban lévőknek, kevesebb diszkriminációt azoknak, akik „mások”. Hiszen mindannyian mások vagyunk!” fogalmazta meg ünnepi beszédében a szolgáltatóház működésének alapvetését Kulinyi Márton a Budapest Esély Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Garadnay Tímea, a Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda vezetője előadásában a Budapest Esély szakmai tevékenységének rövid bemutatásán túl, betekintést nyújtott a szervezet eszmeiségbe, a sikeres működést megalapozó alapértékekbe is.

A Központ színes, jó hangulatú megnyitóját, melyen számos kiemelkedő fővárosi szakember, tisztségviselő, szakpolitikus vett részt, fiatal roma festőművészek munkáiból rendezett kiállítás és Kathy Horváth Lajos ez alkalomra írt zenei köszöntőjének virtuóz előadása is gazdagította.

Az épületet az Esélyközpont 10 millió forintos hozzájárulásával a Főváros 60 millió forintért újította fel. A Dankó utcai hajléktalanszálló és a Magdolna-negyed tőszomszédságában található – azaz sok hátrányos helyzetű munkavállaló számára könnyen elérhető – korszerű szolgáltatóház szakmailag megalapozott, egységes és az egész városra kiterjedő szolgáltatáscsomaggal, Európa-díjas programokkal áll a budapestiek rendelkezésére.

Az új Budapest Esélyközpont tárt kapukkal várja mindazokat a hátrányos helyzetű embereket, akik esélyt szeretnének kapni az újrakezdéshez. A Központ munkatársai minden szociális és mentális támogatást megadnak ahhoz, hogy megtalálják és sikeresen betöltsék a képzettségüknek megfelelő állást.

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények