Régebbi kiemelt témáink
"MI AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV?" - Képzési felhívásMEGHÍVÓ
"MI AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV?"
REGIONÁLIS KÉPZÉSRETisztelt Személyügyi, Humánerőforrás gazdálkodó partnerünk!

Az egész szervezet működésének hatékonyságát erősíti, ha a munkatársak elkötelezettek a szervezet iránt. Többszörösen megtérül, ha érzékenyek vagyunk a nagyobb figyelmet igénylő munkatársaink akadályaira. Legyen ez a gyermekneveléssel kapcsolatos kötelezettségek, az idősödő korból adódó fizikai korlát, vagy akár mássága miatti veszélyeztetettség. Mindannyian mások vagyunk. A figyelmesség sokszorosan megtérül, mert nem morzsolódik le a potenciálisan jó munkatárs, sőt motiváltan szívesen "hoz ki többet magából", másrészt kollégái is érzékelik, hogy maguk is számíthatnak segítségre, ha ők kerülnének valamilyen hátrányos helyzetbe.

Az esélymegerősítésnek számos eszköze van. Vajon használjuk-e, ismerjük-e azokat az eszközöket? Sok szervezet számára immár kötelező esélyegyenlőségi tervek készítése (elsősorban a közszférában), míg más munkáltatók az érzékenység hasznai miatt készítik el az esélyegyenlőséget segítő stratégiájukat. Az elmúlt években több esemény, díj, pályázat, rendezvény, kezdeményezés is rávilágított a munkahelyi esélyegyenlőség, a sokszínűség, és a vállalati társadalmi felelősségvállalás fontosságára..
De hiába a munkáltatók jó szándéka, ha kevés az információ és a humánerőforrás szakemberek nem jutnak módszertani segítséghez.

2007 - "Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év". A szlogen mögött Európa 30 országának elkötelezettsége áll, mely lehetővé teszi, hogy a figyelem középpontjába kerüljön az esélyegyenlőség érvényesülése, a sokféleség tisztelete és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem.

Az év kezdeményezései között a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, és mint közreműködő szervezet a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat Kht., regionális képzéseket szervez, a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítésének módszereinek, praktikáinak bemutatására.

A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a munkahelyi esélyegyenlőség alapjaival, a "befogadó munkahely" előnyeivel, a hazai és Európai Uniós szabályozásokkal. A képzés gyakorlati tippeket és tanácsokat ad esélyegyenlőségi tervek elkészítéséhez és befogadó munkahelyi gyakorlatok megvalósításához.

A képzésre várjuk mindazokat a munkáltatókat, humánerőforrás szakembereket, vezetőket, akik számára fontos, hogy szervezetük a sokszínű munkavállalókra figyelmes munkahely legyen. Várjuk a munkahelyi humántőke gondozásáért felelős szakembereket, akik szívesen fogadnak új információkat, jó ötleteket.2007. szeptember 24.
Koltai Luca
irodavezető


Jelentkezési lap (letöltés)
"Program" szöveg (letöltés)

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények