Fejlesztő foglalkoztatás -> Tájékoztató Foglalkoztatóknak

Tisztelt Intézményvezető!

A Budapest Esély Nonprofit Kft. húszéves tapasztalatára alapozva 2017 tavaszától fejlesztő foglalkoztatási szolgáltatást működtet, jelen levelemmel az ebben rejlő lehetőségekről tájékoztatom.

Cégünk 1996 óta foglalkozik a közfoglalkoztatás szervezésével és koordinálásával, valamint munkaerő-piaci tanácsadás szolgáltatással. A több mint másfél évtizedes, közfoglalkoztatásban eltöltött év tapasztalata, a több ezer sikeres munkába segítés bizonyítja, hogy a cégünk által kidolgozott és máig működő módszertan és attitűd hatékonyan tudja reintegrálni a munkaképes, huzamosabb ideje állást kereső személyeket a piaci munka világába. Külön hangsúlyt fektetünk a speciális csoportokra. Évente átlagosan 100 hajléktalan foglalkoztatását biztosítjuk, valamint 2013 óta egy 30 fős cigányzenekar működtetése által a roma népzenei kultúra hírnevének öregbítésén is dolgozunk. Tevékenységeink kiegészítéseképp, 2017-ben sikeresen pályáztunk fejlesztő foglalkoztatás megvalósítására, amelynek keretében egyszerre legfeljebb 50 fő számára tudunk munkát, illetve 6-8 intézmény számára, együttműködés keretében, térítésmentesen munkaerőt biztosítani.

Mi a fejlesztő foglalkoztatás?

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosítása értelmében megszűnt az intézményen belüli szociális foglalkoztatás, helyébe 2017. április 1-től a fejlesztő foglalkoztatás, mint önálló szociális szolgáltatás lépett. A Budapest Esély Nonprofit Kft. fejlesztő foglalkoztatási tevékenységének célja, hogy azok számára, akik esetében a fejlesztő foglalkoztatás elősegíti a kompetenciák fejlődését és az önálló, munkaviszonyban történő munkavégzéshez szükséges szint elérését, foglalkoztatási lehetőséget biztosítson a nyílt munkaerőpiacra való kilépés érdekében.

A strukturális munkaerőhiány miatt egyre több munkáltató szembesül olyan, korábban nem tapasztalt problémákkal, hogy nincs, aki a napi munkához szükséges kisegítő feladatokat ellássa, mint például a takarítás, a recepció, vagy a kézbesítés. Ha az Ön intézménye ilyen problémákkal küzd, a fejlesztő foglalkoztatás keretében lehetősége van olyan hajléktalan, szenvedélybeteg vagy fogyatékossággal élő embereket foglalkoztatni, akik munkaképesek, ám helyzetük, egészségi állapotuk vagy képességeik miatt egyelőre nem tudnak sem nyílt munkaerőpiacon sem közfoglalkoztatásban dolgozni.

Mit kínál a Budapest Esély Nonprofit Kft.?

 • Napi 1-6 órában részfeladatok elvégzésére alkalmas munkaerőt, melyet ügyfélszolgálatunkon, gyakorlott munkatanácsadóink szűrnek.
 • Biztosítja a foglalkoztatottak járandóságát, normatív finanszírozás alapján,
 • Teljeskörű, térítésmentes munkáltatói adminisztrációt, tapasztalt munkaügyes, TB ügyintéző, bérszámfejtő munkatársaink révén. A ki- és beléptetés, a hiányzások kezelése szintén cégünk feladata.
 • Térítésmentes mentori szolgáltatást. Szociálismunkás munkatársunk révén folyamatosan kapcsolatot tartunk a foglalkoztatottal, figyelemmel kísérjük kompetenciáinak fejlődését, kezeljük felmerülő problémáit.
 • Szoros, akár napi szintű kapcsolattartást a foglalkoztatóval. A foglalkoztatottakkal kapcsolatos, illetve egyéb, technikai kérdésekben tanácsadás, segítségnyújtás cégünk részéről, munkáltatói kapcsolattartó kollégánk révén.

Milyen feladatkörökre kínálunk foglalkoztatottakat?

 • Nem veszélyes hulladék gyűjtése – feladatkör: hulladékgyűjtő, takarító
 • Egyéb postai, futárpostai tevékenység – feladatkör: kézbesítő
 • Általános épülettakarítás – feladatkör: takarító
 • Egyéb takarítás – feladatkör: udvaros
 • Zöldterület-kezelés – feladatkör: kertgondozó, parkgondozó, dísznövény-gondozó
 • Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás – feladatkör: irodai kisegítő, adminisztrátor
 • Máshová nem sorolt személyi szolgáltatás – feladatkörök: portás, könyvtárosi kisegítő tevékenység, adományszervező segítő, intézményi segítő

Levelünkhöz mellékelünk egy munkaerő igénylő nyomtatványt, melyen megjelölheti, hogy milyen feladatkörben, hány főt alkalmazna, milyen napi óraszámban.

Kérjük, az igénylő lapot postai úton, vagy e-mailen a benicz@pestesely.hu címre juttassa vissza!

Mik a foglalkoztatás feltételei?

 • Együttműködési megállapodás kötése a Budapest Esély Nonprofit Kft.-vel,
 • A foglalkoztatási helyszín(ek) bejelentése a normatív finanszírozást biztosító hatóság felé – ennek ügyintézését a Budapest Esély segíti.

Bővebb információkért hozzám fordulhat, az aláírásomban vagy a levél láblécében szereplő elérhetőségeken. Amennyiben személyes találkozást igényel a részletek egyeztetéséhez, szívesen állok rendelkezésére, kérem, telefonon vagy e-mailen egyeztessünk időpontot!

Üdvözlettel:

Budapest, 2017. június 25.

Benicz Henrietta
munkáltatói kapcsolattartó
benicz@pestesely.hu
1 476 1930

IntézménykeresőBudapest

Budapest Főváros gazdasági társasága

Hírek, közlemények